Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

het asiatisk kycklinggryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Kycklingen kan bytas ut mot nötkött, typ lövbiff, eller fläskschnitzel

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla och stek köttet i matfett. Strimla purjolök och paprikor. Skala och hacka eller pressa vitlöken.
  2. Stek purjolök och vitlök i lite matfett på svag värme (de skall ej ta färg). Lägg det tillsammans med köttet.
  3. Tillsätt kokosmjölk, soja och sambal oelek. Låt grytan puttra på svag värme under lock ca 20 min.
  4. Tillsätt avslutningsvis halverad minimajs och paprika och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av.
  5. Strö över kokosflingor strax före servering och servera med ris, gärna jasminris, och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Majvivan 26 juli 2008

    jättegod gryta som jag gjorde av picknickbog i strimlor.

  • wallan65 22 september 2011

    Supergott! Kommer absolut att göra denna goda gryta en gång till! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.