Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Picnicbog med äppelsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En modern variant av den gamla hederliga husmanskosträtten äppelfläsk.Tänk på att komplettera måltiden med en rejäl sallad, gärna med lite rårivna morötter och rödbetor.

Ingredienser

Instruktioner

Strimla fläskkött och purjo. Fräs först köttet i en klick smör och tillsätt sedan purjon. Häll på grädden och en liten skvätt soja och låt det hela koka ihop i ett par minuter. Skär under tiden äpplena i fina skivor. Rör ned dem i grytan och smaka av med ett par varv på svartpepparkvarnen. Späd med buljong eller vatten om det skulle koka ihop för mycket. Dekorera med färska örter. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.