Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mustig köttgryta med rödvin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbar köttgrya! Kan tänka mig att den blir 100 gånger godare med oxkött i stället för fläskkött :) Jag lagade den utan bacon och med kantareller och kremlor i stället för champinjoner! Blir nog gott med vilken svamp som helst. Ju längre köttet får koka, desto mörare och godare blir det. Jag använde ca 1,4 kg grytbitar och lät det koka i 1 timme och 45 min.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med svampen i en gryta.
  2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock.
  3. Tillsätt det du fräst innan (lök, bacon, paprika och svamp), grädde och timjan.
  4. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.