Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötsur fläskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God kinagryta. Serveras med kokt ris.Jag brukar hoppa över purjon och ibland paprikan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna små skivor. Blanda vinäger, soya, farinsocker, Mai Yen salt och pressad vitlök. Lägg ner köttet i såsen, rör om.
  2. Skala morötterna och löken i tunna skivor. Strimla paprikan. Ansa purjolöken och champinjonerna, skär i tunna skivor.
  3. Låt köttet rinna av väl men spara såsen.
  4. Hetta upp 3 msk olja och stek köttet i omg i ca 4 min. Tag upp köttet. Häll i 1 msk olja och stek morötter och lök i ca 2 min.Tillsätt resten av grönsakerna och stek ytterligare 3 min.
  5. Blanda ner köttet i grönsakerna. Häll ned buljong i såsen och rör ut mjölet i den. Häll redningen i pannan under omrörning och låt koka 1 min.
  6. Servera grytan omedelbart med kokt ris och extra sojasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.