Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stifado (kryddig grekisk gryta)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God gryta med sting!

Ingredienser

Instruktioner

Skala löken och skär den gula i bitar och finhacka vitlöken. Bryn grytbitarna i olja, tillsätt lök och vitlök och fräs med ett tag. Häll i krossade tomater och vatten så att det täcker köttet. Tillsätt därefter buljongtärningar, socker, rödvinsvinäger, oregano, lagerblad, kanelstång och mald nejlika. Koka upp och skumma av fett och slaggprodukter. Koka i 1-2 timmar (beroende på köttets kvalitet). Lägg i avrunnen syltlök och krydda med salt och peppar. Servera grytan med kokt eller ugnsrostad potatis och haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingemar75 8 juli 2011

    Oj vilket läckert recept, tlllagade i dag. fryste in hälften (utan syltlöken). Blir perfekt när vi far på semester med husbilen nästa vecka. OBS, ett gott rödvin till denna rätt och lyckan är.......

  • citabaloo 19 december 2013

    Jättegod mustig gryta! Den kommer jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.