Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalv Marengo

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Mycket gott blir detta. Kyckling al Marengo Byt ut kalvköttet mot l kg kyckling i bitar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar. Salta och peppra dem. Skala löken. Låt champinjonerna rinna av. Lägg ner kött, lök och svamp i en genomfuktad lergryta. Tillsätt tomater med spad, chilisås, vitlök, vin eller buljong. Lägg lock på grytan och ställ in den i ugnen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och låt gry­tan stå i l tim 30 min.
  3. Red eventuellt av i grytan med vetemjöl utrört i lite vatten. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Bjud kokt ris och sallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.