Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölbräserad gryta med kantareller

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En portion ger 430 kcal (1,8 MJ) och 10 g fett

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda öl, soja, tomatpuré, timjan och krossade enbär i en gryta och koka några min. Lägg i kött och lök, lite i taget så att det kokar hela tiden. Koka under lock ca 1 tim.
  2. Tillsätt morötter när 10 min återstår. Fräs kantarellerna i matfett och blanda ner i grytan. Red av med maizena. Hetta upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och broccoli.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • johanronn 14 januari 2010

    Kanonbra recept, kommer göras igen, garanterat, för det var så enkelt och lätt, allt skötte sig själv. Var lite feg och gjorde med porteröl, som är ett säkert kort på smaken, men nästa gång ska jag testa någon annan mörk öl. Min gryta reducerades ganska mycket av timmeslånga kokningen, så smaken blev väldigt koncentrerad. Balanserade upp det med lite grädde och 2 msk svartvinbärsgelé.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.