Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande gryta med karré

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Har testat det här receptet från Hemmets idag. Härlig krämig gryta med smak av mild cyrry och kryddblandning garam masala

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn strimlorna i omgångar i olja i en stekpanna tillsammans med curry. Lägg bitarna i en gryta. Salta. Skölj ur pannan med 1 dl vatten och häll stekskyn i grytan.
  2. Tillsätt garam masala och kokosmjölken. Låt grytan sjuda 20 minuter. Fick sjuda längre för mig ca 30 till 35 minuter. Lägg i morötterna efter halva tiden.
  3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och rör ner redningen tillsammans med mango chutney och persiljan. Låt grytan koka några minuter under omrörning. Jag la i 2 dl matgrädde för mer såsighet på slutet.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kekke46 10 februari 2013

    Jag tog lite mer curry är en smaksak o salt :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.