Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Trädgårdsmästargryta

 
Trädgårdsmästargryta Trädgårdsmästargryta
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sprider en gudomlig god doft i hela köket under tillagningen. Serveras som den är eller till ett gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken. Skär alltsammans i skivor. Bryn köttet i hälften av matfettet, salta lätt och tag upp det. Bryn löken i resten av smöret.
  2. Varva kött och grönsaker i en gryta, det undre och övre lagret bör vara potatis. Häll ölet i grytan. Koka ur stekpannan med vatten och smula ner buljongtärningen. Häll skyn i grytan och salta lätt.
  3. Lägg på lock och ställ grytan i ugnen på nedre falsen i 200 grader eller på spisen i 45 minuter tills köttet känns mört. Strö över persilja och servera direkt ur grytan.
  4. Denna rätt går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.