Lätt att göra, få ingredienser och såsen blir gudomlig!
Byt ut grädden mot matlagningsgrädde för en lättare variant.
Instruktioner
- Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. Lägg i en gryta.
- Häll vattnet i grytan och börja koka på medelhög värme. Tillsätt svartpepparkornen, buljongtärningarna och cayennepepparn. Låt detta koka i totalt två timmar nu och späd med extra vatten ifall det ser ut att koka torrt.
- Skär löken grovt och stek tills den blir mjuk. Lägg i grytan.
- Skölj och rensa champinjonerna, skär i bitar och stek i panna, pressa i vitlöksklyftan och stek med. Krydda med salt och peppar. Lägg i grytan.
- När de två timmarna gått, plocka ut svartpepparkornen ur grytan. Häll i portvinet och koka ett par minuter. Häll på grädden och sojan. Smaka av med kalvfonden.
- Red med maizena redning till önskad konsistens och servera med klyftpotatis eller annan knöl ;)
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
20 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
wow vad gott. tack för detta recept. kommer definitivt göra detta igen. solklar 5a
Kanongott, gick hem hos både vuxna och barn, det var inte sista gången jag gjorde detta!!
Sjukt gott. Barnen, 8 & 5 år älskade det. Åt som hästar. Blir att göra fler ggr.
Jättegott!
Fantastiskt god gryta med mycket smak. Kommer att göras fler gånger. Tack för receptet!
Mycket god gryta! Jag har gjort den flera gången redan och det blir lika gott varje gång! Jag brukar lägga till morotsslantar också. En smaksak. Tack för receptet! :)
Detta var en otroligt god o smakrik gryta. Älskades av alla runt bordet! Solklar 5:a!!
När ska man lägga i lök och champinjoner ?