Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med sydländska smaker

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min egen variation på Creolsk gryta. Här har jag blandat både nöt- och fläskkött och kryddat den häftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär nötköttet i tärningar och stek i smör. Salta och peppra och strö över mjöl. Häll på vatten och kalvfond och lite av grädden och lägg över i en stekgryta. Låt koka i 30-40 minuter.
  2. Skär fläskköttet i tärningar och bryn. Blanda ner i stekgrytan. Slanta korven och bryn. Hacka lök, vitlök och paprika och bryn lätt. Blanda i tillsammans med syltlöken (häll även i spadet), den finhackade chilifrukten, de delade oliverna och den hackade ättiksgurkan. Häll på resten av grädden och koka ca 10 minuter. Späd med vatten för att få lagom konsistens. Avsmaka och krydda.
  3. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.