Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kebabgryta á la Yngve

(62 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En smakrik gryta på kebabkött som alla tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs lök och vitlök i en tjockbottnad traktörpanna. Häll på grädden. Tillsätt kryddorna, tomaterna och buljongtärningen.
  2. Fräs upp kebabköttet ca 5 minuter. Blanda ner köttet i tomat- och buljongblandningen. Skär svampen i mindre bitar och fräs den i olja i en stekpanna. Rör i svampen i tomat- och buljongblandningen.
  3. Låt puttra ca 10 minuter. Späd ev. med lite vatten om du tycker att det blir för tjockt.
  4. Servera med t ex kokt ris, sallad och gröna ärter.
  5. Kebabsplit finns att köpa i lagom förpackning i de flesta livsmedelsaffärer.
  6. * Har du inga kebabkryddor hemma, gör den själv: Peppar, paprikapulver, kummin, oregano, kayennepeppar, vitlök, gurkmeja och koriander.

Liknande recept

Kommentarer (62)

  • Legoli 23 januari 2008

    Verkar vara en riktigt mumsig gryta, måste jag testa snart.

  • anluk 29 februari 2008

    Kebabsplit är det det här frusna kebabköttet du menar???

  • Jomari 5 mars 2008

    Detta var gott... o ovanligt... Jag tillsatte lite paprika o purjolök... och kryddning blev kanske inte riktigt rätt men det var ändå gott...

  • Jessica66 11 april 2008

    Jag säger bara mmmmmmmmmmmmmmm

  • Malinajohanna 18 april 2008

    Äntligen någon som har lagt upp recept på MAT :D Älskar dig för det :D Massa pussar på dig het... ;)

  • rosen69 26 maj 2008

    grattis till första priset

  • h_nna_ 26 maj 2008

    Grattis, detta recept ska provas till helgen!!

  • eva_jonte 26 maj 2008

    grattis får man ju lov att säga!!!! :-D ska prova detta receptet så klart!

  • Disen 13 juni 2008

    Mumsfilibabba!!! Jag tog paprika istället för svamp och det funkade det med. Hoppas fler hittar till denna mumsiga rätt. Disen.

  • Phoebe 22 juni 2008

    Äntligen något annat än korv o färs=) Den blev godkänd av familjemedlemmarna o det är alltid skoj.

  • mammis 27 juni 2008

    Lustigt nog så tyckte inte barnen att det var någon höjdare Medans vi vuxna tyckte det var gott Jag tillsatte lite sambal

  • gaare 28 juni 2008

    Det ser verkligen gott ut, måste testa.

  • lilas 3 juli 2008

    Hejsan! Jag har gjort det här receptet ett antal gånger nu, och det är alltid lika uppskattat! Även jag har bytt ut svamp mot paprika (såg att nån annan oxå provat) och det blir jättebra. MUMS!!

  • Brunis58 4 juli 2008

    När jag såg vinnarreceptet så gick jag hem och lagade till det. Middagen var en succé den dagen. Det kommer att tillagas flera gånger.

  • Bondbruden 5 juli 2008

    Gillade denna rätt, provade att göra kebabkryddan själv vilket blev bra trots att jag tog lite för mycket cayennepeppar... :) Hade ingen svamp så jag tog majs istället, gott!

  • zudette 6 juli 2008

    En 5a med guldkant!!! - Mycket populär - en ny favorit!! TACK för den!

  • annelihelin 10 juli 2008

    Provade ditt recept, mycket gott.

  • wiklund73 26 juli 2008

    Mycket gott!! Detta kommer vi att göra fler gånger.

  • Glitterfia 26 augusti 2008

    Jättegott!! Passade mina smaklökar perfekt. Enkla ingredienser och lätt att laga. Lade till paprika. En klar 5:a för min del.

  • anluk 29 augusti 2008

    Har tänkt göra denna rätt som fått så många lovord och verkar så jättegott! Men jag undrar är det färdigt kebabkött från frysen du köper eller är det färskt okryddat kött???

  • Ekorrungen 4 september 2008

    Jag har gjort denna mumsiga rätt flera ggr! En klar 5:a!

  • Gunn57 7 september 2008

    Tack för ett gott och enkelt recept

  • cherris 15 september 2008

    Serverade detta till min familj, innehållande bla 5 hungriga tonårsgrabbar måste säga att detta blev en klar HIT kring bordet, kommer klart att serveras fler ggr :)

  • marval 16 september 2008

    lagade till denna rätt med mycket lyckat resultat! Vi lade till paprika.

  • anluk 4 oktober 2008

    Mycket gott och enkelt att göra. Kommer säkert att återkomma här hemma!

  • Tozza 4 november 2008

    Smaken är osm baken... För oss var det ingen höjdare. Lite starkt tyckte vår 2,5 åring, lite smaklöst tyckte mannen. Själv tyckte jag välsådär, det gik och äta. Det som blev över värmde jag dagen efter men hade då i en burk cerem fraiche, då blev det lite bättre.

  • loppan6605 12 november 2008

    det var en helt unbart god gryta som jag blev bjuden på den ska jag göra många gånger om. loppan

  • ca70 13 november 2008

    Äntligen fick vi lagat till denna grytan - jättegod! Kommer inte dröja länge innan vi får ha den igen, skulle jag tippa... Tack för receptet, och ett försenat grattis till vinsten för denna rätt!

  • Hannananas 23 januari 2009

    Jättegott! En höjdare! Receptet på kebabkryddan var jättebra!

  • N1is 25 januari 2009

    Supergod! Vi har lagat detta flera gånger - det har blivit en stor favorit! Använder mindre kebabkrydda för barnens skull, vi vuxna kan ju alltid ha på mer i efterhand. Tack för ett enkelt och supergott recept.

  • a-lie 27 januari 2009

    Jättegott!!! Hoppar dock över grädden, tycker att det blir lika gott utan.

  • qvad 27 januari 2009

    Mycket god men jag gjode den på älgkött och det blev bra det med.

  • fidji 31 januari 2009

    Jätte gott, älskar mustiga grytor som är lätta att göra. Jag tog en extra buljongtärning och två msk mango chutney också. Skit gott!

  • fidji 31 januari 2009

    Jätte gott, älskar mustiga grytor som är lätta att göra. Jag tog en extra buljongtärning och två msk mango chutney också. Skit gott!

  • monicadanell 1 februari 2009

    Hej igår åt vi kebabgryta yngve den var kanon god tack för receptet mvh monica

  • Dunadain 6 februari 2009

    Nja!! Den var hyfsat god, men inget speciellt tyckte vi i familjen. För lite kebabkrydda ( vi ökade mängden) och på tok för mycket tomatsmak.

  • Trocomare 14 februari 2009

    Förmodligen jättegott. Men om man ska vara petig så kallas det gyros om det är fläskkött och kebab om det är nötkött :).

  • maka 21 februari 2009

    Gjorder denna gryta till 20 personer och den blev uppskattad, hade älgkött istället för "kebab" och extra buljongtärning och kebabkrydda.

  • _Superlinda 26 februari 2009

    Supergott!

  • camillaf14 16 mars 2009

    Mycket god gryta som även uppskattades av barnen i familjen, inte illa. Högsta betyg såklart. //Camilla

  • magan2 23 mars 2009

    En mycket uppskattad gryta dessutom mycket lättlagad. Har gjort den ett flertal gånger. Häller dock i mer kryddor så att den blir riktigt smakrik.

  • leolina 25 juli 2009

    MUMS!!!!!

  • pullan21 27 juli 2009

    Jättesmaskigt! Kommer att göra den flera gånger, men minska lite på kryddningen då den blev för stark för barnen!

  • susie879 28 augusti 2009

    Den blev verkligen uppskattad av alla!! TACK!!//Susie

  • winblad 5 september 2009

    Den var ok, vår 3-åring gillade den inte alls.

  • bettan63 18 februari 2010

    En kanongod gryta. En klar 5:a från oss! Tack för ett bra recept.

  • jessica_71 21 mars 2010

    Detta blev i dag våran middag, alla tallrikar blev tömda både gubbens och barnens. Tyvärr fick jag lov att utesluta svampen då det bara e jag som äter det. Men en helt okej rätt.

  • carina_h 12 april 2010

    Jättegott och enkelt! Jag minskade kebabkryddan till 3/4 msk och det blev jättegott ändå och vår 7-åring kunde äta det hyfsat trots för honom stark kryddning. En rätt vi definitivt ska göra igen!

  • cutelillamygirl 12 maj 2010

    Det här var en lättlagad och god rätt. Jag använde färdigkryddat kebabkött av gris, och det blev väldigt bra. Både jag och dottern på 1,5 år gillade det, så i kväll ska det lagas igen.:-)

  • loppan35 14 juni 2010

    en god och lättlagad middag, så detta recept får en 4 i betyg utav mig. jag använde ganska mycket kebabkrydda men saknade lite salt, så även en skvätt salt kom med i min gryta. Sen hade jag vanlig vispgrädde hemma så det fick gå med det! skickar även med en bild på min kebabgryta.

  • Memelie 29 augusti 2010

    Jag tyckte det var gott, men eftersom vi är lite kräsna här hemma så kommer jag göra lite annorlunda nästa gång. Lite mindre krydda, bara en lök, kanske lite vattenkastanjer (för konsistensens skull) eller kanske majs/paprika och inga champinjoner. Men utan detta recept hade jag aldrig kommit på att göra en sådan här gryta (och inte vetat att det fanns färdigblandad kebabkrydda i affären) Tack så mycket!

  • sadiashah 27 februari 2011

    Mycket gott! Får en femma av mig!

  • abdullah3057 19 juli 2011

    Gottigottigottgott!

  • NatalieEleni 26 januari 2012

    Hej hej, detta ser så gott ut! VIlken typ av buljong smak använde ni?

  • evaldo 26 januari 2012

    Jag använde grönsaksbuljong, men det går med köttbuljong eller kalvfond.

  • eva5ochjan4 11 mars 2012

    Jättetgott kommer att bli favorit rätt vi åt med risnudlar

  • Ollebus 28 mars 2012

    Gott och enkelt :)

  • Smultron84 6 april 2012

    Idag ska jag tests detta och bjuda mina föräldrar och bror på detta :)

  • jeffster 15 april 2013

    Mycket god gryta och perfekt när man har lite tid att fixa middagen :)

  • puntella 29 november 2016

    Gar inte att köpa kebabkrydda här, sa undrar hur mycket av varje det ska vara om man gör den själv, du har inte skrivit na matt....

  • LenaBE1 14 januari 2017

    Detta recept får helt klart betyget 5. (L) Igår lagade jag denna gryta men eftersom jag är vegetarian och inte äter kött, så testade jag den nya vegetariska produkten Oumph smaksatt med timjan och vitlök, i rätten istället för att ha i kött. Och det blev jättegott, Oumph påminner om kött i konsistensen men är ganska smaklöst. Jag tog 3dl 40% grädde istället för 2dl som det står och färska champinjoner i min gryta och det blev fantastiskt gott. Rätten innehåller ju förutom grädde, även vatten och krossade tomater så den blir ändå inte särskilt kalori rik trots den fetare grädden. Jag kommer deffenetivt att göra grytan igen men då tar jag i lite mer grönsaker i den, vad vet jag inte än men nåt blir det. Jag kan tänka mig att grytan passar bra även vid ett festligare tillfälle då man bjuder folk på middag. (:))

  • puntella 6 februari 2017

    Hade tagit med mig kebabkrydda när jag var i Sverige i januari, sa idag kunde jag testa det här receptet. Var tyvärr en besvikelse, var smaklös (trots att jag inte ens haft i vattnet som star angivet). Fick hälla i en hel del peppar och sambal för att fa smak. Vet inte om jag kommer att göra det igen, resterna äts upp i morgon, kannske är bättre da... Hade förväntat mig mer pga alla kommentarer.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.