Köttbiten steks i en sky av rött vin, buljong, lök, tomat och örter, vilket ger en otroligt god sås. Kokt potatis till steken och tillhörande rödvinssås är så gott!
Instruktioner
- Skala lökarna och skär dem i klyftor. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i tunna skivor. Skölj och ansa selleristjälkarna och skiva dem tunt. Skålla och skala tomaterna. Skär bort stjälkfästena och tärna tomaterna.
- Sätt ugnen på 150º. Skölj köttet under rinnande kallt vatten och torka av det. Gnid in med salt och peppar. Hetta upp oljan i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runtom.
- Lägg ner lök, vitlök och selleri i grytan och fräs under omrörning. Tillsätt tomater, lagerblad, rödvin och buljong. Lägg i rosmarinkvistarna, krydda med salt och peppar och lägg ett lock på grytan. Sätt in i ugnen och stek 2 timmar.
- Ta upp köttet ur grytan och låt det vila 5 min. Ta bort lagerblad och rosmarinkvistar. Smaka av såsen med swalt, peppar och balsamvinäger. Skär köttet i skivor och servera med såsen. Kokt potatis passar så bra till detta.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
7 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar