Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta grytan

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En kryddstark gryta som är lätt att laga. Du slipper att bryna köttet och därmed allt os i köket. Dessutom spar du tid. En alldeldes utmärkt bjudrätt när många hungriga samlas kring bordet. Kokt ris och kokos, banan och gurka svalkar smaklökarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i skivor, strimla det sedan. Ta fram en 3 -lit skål. Häll i soja, äpplejuice, lök, curry, ingefära, svartpeppar och vinäger. Pressa vitlöken och blanda i marinaden. Lägg nu i köttet. Blanda väl. Täck skålen och ställ den kallt över natten eller minst 3 timmar.
  2. Ta nu fram en 3-4 liters gryta. Häll över köttet och marinaden. Rör i mjölet och koka sedan upp under omrörning.
  3. Låt sedan puttra under lock i ca 20min.
  4. Servera med ris och tillbehören.
  5. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.