- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Mycket god gryta vars sås du vill dricka.
Instruktioner
- Dela oxfilèn i ca 2x2 cm stora bitar och marinera minst ett dygn i (Kaj P’s Original).
- Dela brysselkål och köttbullar i fyra bitar, finhacka champinjonerna, lök och bacon. Skär paprikorna i din egen smak.
Bryn lök, paprika och brysselkål i äkta smör (Häll upp i en skål).
Bryn köttbullar och bacon (Häll upp i samma skål).
Bryn champinjonerna, krydda med salt och vitpeppar (Häll upp i samma skål).
- Bryn nu oxfilen i smör och när den är klar tillsätt det andra som är brynt.
Häll ner grädden, sambal oelek, socker, soja och vitlök.
- Låt grytan puttra ihop ett tag, ca 20 min.
Den behöver inte koka för köttet är så fint ändå.
Smaka av.
Låt svalna ett tag och njut.
Publicerat den
26 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Åt denna igen och kan med klarhet säga att det är min nya favoritgryta.
Ärligt sagt så blev denna gryta till av resterna av en kväll med grillspett. :)
Pressa vitlöken och servera med potatis, den kan va lite stark så om ni är känsliga minska ned sambal oelek lite.