Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta Lonac

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 3 timmar 35 minuter
Skriv ut

Bosnisk gryta, långkok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll oljan i en gryta men hetta inte upp den. Skär köttet i större bitar och lägg dem i grytan. Dela den gula löken i 4 bitar, skär morötterna i större bitar och lägg över köttet i grytan. Lägg även i vitlöken. Salta, peppra, strö över allkrydda och kryddpaprika, rör om.
  2. Häll över vatten så att det täcker köttet och grönsakerna. Låt blandningen koka upp och sänk sedan till svag värme och låt småkoka i ca 3 timmar, gärna längre. Skala och skär potatisen i bitar och lägg dem i grytan och låt allt koka tills potatisen är färdig. Servera med bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wenom 21 mars 2013

    mmmmmm Bosanski Lonac det godaste som finns :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.