Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med aprikoser

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

God och fruktig gryta på fläskkött.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa köttet och skär det i strimlor. Putsa och ansa färsk svamp alternativt häll av spadet på konserverad svamp. Skala och skiva löken. Värm en stekpanna med matfett. Bryn kött och svamp tillsammans, men i omgångar om det täcker mer än 2/3 av pannans yta. Låt allt få färg utan att brännas. Lägg över det frästa i en gryta. Blanda i aprikoser, om de är mycket torra kan man blötlägga dem en stund först. Lägg i lök. Salta och krydda med ingefära och soja. Häll över buljongen och lägg på ett lock. Låt grytan småkoka ca 15 min. Skaka samman mjöl och grädde och rör ner i grytan. Koka upp och sjud i 5 min. Smaka av. Kan serveras både med kokt potatis, ris och pasta. Välj det som passar för tillfället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.