Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med bambuskott

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta för den som gillar bambuskott. Ett enkelt recept

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda matolja, soja, ingefära, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Skär köttet i småbitar och lägg i marinaden. Låt ligga i kylskåp några timmar.
  2. Stek det marinerade köttet i en stekpanna ca 5 minuter på 4:an. Lägg över i en gryta. Stek löken och ev. champinjoner i stekpannan. Strö på mjölet över köttet och rör om, häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Lägg i löken i grytan. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och så mycket collorit-soja att du får önskad färg. Låt koka ca 5 minuter, tillsätt bambuskotten, låt koka 5 minuter, smaka under tiden av med salt och ingefära. Servera med ris.
  3. Observera att alla mått ovan är på ett ungefär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.