Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med brysselkål och potatis - Kelbimbófözelék

 
Skriv ut

Nyttigt och enkelt ungersk gryta. Kummin, mejram och vitlök som ger en god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort yttersta bladen på brysselkålen, skölj och dela i halvor eller kvartar. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Lägg dem i en gryta. Tillsätt vitlök, salt, kummin, mejram, täck med vatten och låt sedan sjuda under lock i ca 30 min.
  2. Gör en redning av olja, mjöl, peppar och kallt vatten och blanda ned i grytan. Låt puttra ytterligare några minuter. Rör i grädden i grytan innan serveras.
  3. Servera med stekt kött, köttbullar, korv....

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.