Mustig och otroligt smakrik gryta, som blir godare av att stå en dag eller två. Perfekt att göra i förväg och bara värma.
Instruktioner
- Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 minuter. Rör om då och då.
- Blanda ner oliver, syltlök och créme fraiche i grytan och krydda med salt och peppar. Garnera grytan med hackad persilja och servera med kokt ris, bulgur eller matvete.
Publicerat den
10 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar