Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta mit wurst

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Alltiettgryta. Senapen och pepparroten kan serveras bredvid om man vill.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och skär i ganska stora bitar. Koka upp vatten med buljongtärningen/fonden . Lägg i potatisen, eventuellt mera vatten så det täcker. Ansa purjon, skär i bitar och dela på längden. Skala morötterna och skär i slantar. Läggner grönsakerna i grytan . Skär korven i bitar och tillsätt i grytan, låt puttra 3 minuter. Klicka ner senapen i kokspadet riv ner pepparroten i grytan och häll i matlagningsgrädden . Rör om försiktigt. Fortsätt puttra tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan och strö över. Servera med bröd, gärna hembakat.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Arkenstone 19 april 2009

    Härligt retrosvenskt! Jättegott. Fick skärpa mig för att inte slicka upp den överflödiga såsen.

  • aattaa 17 augusti 2010

    Gjorde din gryta häromdagen ,den var verkligen god. fyra stjärnor från mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.