Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta på älgkött och stark korv

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Svårighetsgrad: Avancerat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar samt strimla sidfläsket.
  2. Bryn kött och fläsk i omgångar i en stor gryta eller kastrull med olja på hög värme.
  3. Skala och hacka löken, skala och skiva morot och blekselleri.
  4. Sänk värmen på köttet och tillsätt lök, vitlök, morötter och blekselleri. Fortsätt att fräsa i ca 5 minuter.
  5. Skiva korven samt strimla soltorkade tomater.
  6. Tillsätt buljong, vinäger, korv och soltorkade tomater i grytan. Låt sakta koka upp. Skumma väl och tillsätt lagerblad, salvia och sambal oelek. Låt sjuda under lock ca 1 timme eller tills köttet är mört.
  7. Låt bönorna rinna av och skölj dem. Tillsätt dem i grytan och smaka av med salt och peppar, gärna från kvarnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.