Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Himmelskt gott! Fantastisk gryta som enkelt kan göras till många och som blir ännu mustigare dagen efter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Bryn köttet i smör i omgångar tills det fått fin färg på alla sidor.
  3. Hetta upp lite smör i en gryta (ca 5 liter). Tillsätt köttet. Salta och peppra generöst. Rör ner tomatpuré och låt fräsa med ett par minuter. Strö över mjölet och blanda väl.
  4. Häll på balsamvinäger och låt koka ihop i ett par minuter. Tillsätt kalvbuljong och rödvin. Sänk värmen och sjud.
  5. Strimla baconet. Skär champinjonerna i kvartar. Grovhacka vitlöken. Häll av spadet från syltlöken. Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret.
  6. Tillsätt baconblandningen och syltlök i grytan och rör om försiktigt.
  7. Knyt ihop timjan, persilja och lagerblad, som en liten bukett, på en morotsbit med en bit steksnöre. Vänd ner den i grytan. Sätt på ett lock och ställ in i ugnen på mellersta falsen. Ugnskoka i ca 1 1/2 timme eller tills köttbitarna blivit härligt möra. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • piacthorell 19 november 2012

    Helt fantastiskt god och dessutom enkel att göra. Gött med potatismos till!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.