Tar lite tid att förbereda men är väl värd det. Passar middagsbjudningar med denna krämiga, goda gryta/gratäng med currysmak. Serveras med ris och sallad!
Instruktioner
- Bryn grytbitarna i gryta och häll över lite vatten så att det knappt täcker köttet. Salta och peppra. Låt puttra under lock ca 1,5 timme. Fyll på vatten eftersom. Om man väljer annat kött tex fläskfilé istället behöver det naturligtvis inte eftersteka så länge.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen och puttra ihop ca 5 minuter. Tärna paprikorna och skär slantar av purjolöken. Smörj en ugnsfast form. Lägg först i köttet i botten, utan vätska, sedan paprikan och purjon jämnt fördelat över köttet. Häll sist över såsen. In i mitten av ugnen och gratinera i ca 20 minuter.
- Servera ris och sallad till.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar