Instruktioner
Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna.
Salta och peppra.
När köttet fått fin färg så lägg över det i en stor gryta/kastrull.
Låt köttet puttra lite och häll i harissan och tomatpurén.
Låt det stå lite så att köttet tar in smakerna.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Fyll på med vatten tills det täcker köttet.
Låt stå och puttra på låg värme ca 2 timmar (beror på om det är nöt eller fläskkött och hur mört man vill ha köttet.)
Koka upp vatten till couscousen, står hur mkt på paketet.
Gör klart couscousen, salta och ringla lite olja över. Häll i kikärterna och rör om. Låt stå under lock tills grytan är färdig.
Skala grönsakerna och dela morötterna på hälften, potatisarna i klyftor, löken i halvor och blomkålen delar man bara i små klasar.
Häll i grönsakerna i grytan efter 2 timmar häll på vatten så att det täcker och koka på låg värme tills de är färdiga ca 20 -30 minuter.
I slutet av kokningen lägger man i fefferonin. Man kan med fördel även ha i en burk okra.
Häll över couscousen i en stor form, häll över lite sås och rör om, ska ej bli vattnigt. Stryk ut couscousen mot kanterna så att det blir ett hål i mitten av formen. Ta upp köttet och grönsakerna med en hålslev och fyll på hålet i formen. Häll över lite av såsen om ni vill.
Servera med libabröd ev. sallad.