Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ullas goda köttgryta (nöt eller vilt)

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Långkok, men den går snabbt att göra iordning och sköter sig själv. En fantastiskt god gryta. Har gjort den på hjort, vildsvin och älg och allt blir lika gott. Testa och ni kommer inte att bli besvikna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala löken. Har du stora lökar så klyfta dem. Putsa köttet och skär grytbitar om det inte är gjort.
  2. Bryn lök och kött ordentligt i omgångar och lägg över i en stor stekgryta. Tillsätt salt, peppar, buljong samt grädde och creme fraiche. Låt alltsammans puttra under lock i 1,5 - 2 tim.
  3. Tillagningstiden beror på köttkvaliteten. Koka tills köttet är ordentligt mört så att det nästan smälter i munnen.
  4. Servera med kokt potatis.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • lena4 29 april 2009

    Superenkel och supergod, Familjen hälsar och tackar, Jag har gjort grytan med rådjur. Kommer att göra köttgryta på detta sätt fler gånger. Vi åt ris till. Betyg 5 blir det.

  • Gnagett 28 februari 2010

    Verkligen god gryta. Jag hade hjortkött. Ändrade receptet litet - jag tog vanlig créme fraiche, vispgrädde, la i 2 krossade vitlöksklyftor och 3 skivade morötter. Uteslöt soya.

  • tipp 3 november 2010

    Men oj så gott det blev:) Tog dock bara lite soya för färgens skull, sen tog jag maizena för att få en tjockare sås. Hade bara varnlig grädde och créme fraich hemma. Men alla tog mat flera g och var jätte nöjda:) Så denna rätt blir att göra flera g:)

  • wimpan 6 oktober 2012

    Verkligen jättegod!

  • HP1 14 oktober 2012

    Precis det där grundreceptet man letar efter, det som bygger på bra råvaror och som smakar så gott så alla som äter blir tysta så när som på några vällustiga stönanden!! Jag använde dovhjortsgrytbitar tillsammans med ett par vildsvinsbogar och som den vän jag är av vårt jordbruk körda jag med "äkta vara", dvs Creme Fraiche och Matlagningsgrädde samt lade till ett par klyftor vitlök. Grytan serverades med årets sista färskpotatis (aningen mjölig) och svartvinbärsgele´. Himmelskt! Kommer att göras många gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.