Tar lite tid p g a efterstekning, men det är det värt.
Jag hade köpt hem grytbitar och komponerade av dem och det jag hade hemma en ny gryta, som familjen tyckte blev kanongod.
Den kommer att återkomma på middagsbordet.
Instruktioner
- Grytbitarna ska vara ca 1,5 * 1 cm.
Skala och skiva löken.
Skiva purjolöken
Dela champinjonerna.
Skala och skär morötterna i tärningar.
- Bryn grytbitarna i omgångar tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar .Häll lite av vattnet över varje stek-omgång när den är klar, så du får med dig den goda skyn ner i i en stekgryta.
Bryn den gula löken och purjolöken. Häll sedan löken också i stekgrytan.
Låt eftersteka på låg värme i ca 45 minuter. Titta till och rör då och då.
- Under tiden bryn kastanjer och champinjoner som du sedan häller i stekgrytan.
Tillsätt även morötterna.
Låt eftersteka igen ca 15-30 minuter.
- Tillsätt när köttet nästan är klart broccoli, grädde, worcestershiresauce och tomatpuré.
- OBS! Tiden jag anger för att tillaga grytan beror som alltid på kvalitén på köttet.
- Servera potatis, potatismos eller ris till.
- LYCKA TILL!!!
Publicerat den
14 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En underbar gryta. Jag hade i lite tabasco oxå då familjen gärna vill ha lite mer sting i maten. Alla njöt av maten, den kommer bli en återkommande maträtt hos oss.