- Serverar: 4 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Billigt, bra recept som sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan man busa med barnbarnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 125 grader
Salta och peppra köttet. Bryn nötbringan på alla sidor. Lägg nöt bringan i gryta som tåler ugnsvärme och placera grönsakerna runt köttet.
- Blanda ihop vin eller buljong och tomatpuré, häll över bringan och ställ in i ugnen.
Gå ut och var med familjen i 4-6 timmar.
Låt köttet vila inslaget i folie i 30 minuter.
- Sky:
Köttsaften som bildas blir en läcker sky.
Sila ifrån skyn och koka upp.
Blanda majsena med 1 msk vatten och rör ner i kastrullen och koka i några minuter tills skyn tjocknat.
- Servera gärna tillsammans med potatismos och buljongsauterad savoykål med lite smör ovanpå.
Publicerat den
27 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar