Suveränt gott med apelsingräddsåsen till.
Instruktioner
- Torka av köttet och stick ner nejlikorna. Bryn köttet väl i lite matfett i en stekgryta. Salta och peppra det.
- Skala apelsinen och skiva den. Lägg apelsinskivorna ovanpå köttet.
- Späd med lite vatten och låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 1 1/2-2 timmar. Späd med vatten då och då under stektiden. Använder du köttermometer ska den visa 85º när köttet är klart.
- Ta upp köttet och linda in det i aluminiumfolie. Låt det vila ca 10-15 minuter.
- Sila skyn och mät upp den. Späd eventuellt med vatten och buljongtärning. Låt det koka upp.
- Rör ut mjölet med kallt vatten. Vispa ner det i skyn. Tillsätt grädde och låt såsen koka under omrörning ca 3-5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och smaka av.
- Skär bort benet från köttet och skiva det. Garnera med apelsin. Bjud lättkokta grönsaker, potatis och sås till.
Publicerat den
12 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var det godaste jag ätit på länge :)!!! Kanongott!!
Oj, va gott! En fullpoängare, vilken sås, mmmmm... Värsta söndagsmiddan ju. Tack för receptet!