Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grytstekt kotlett med apelsingräddsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Suveränt gott med apelsingräddsåsen till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av köttet och stick ner nejlikorna. Bryn köttet väl i lite matfett i en stekgryta. Salta och peppra det.
  2. Skala apelsinen och skiva den. Lägg apelsinskivorna ovanpå köttet.
  3. Späd med lite vatten och låt köttet eftersteka på svag värme under lock ca 1 1/2-2 timmar. Späd med vatten då och då under stektiden. Använder du köttermometer ska den visa 85º när köttet är klart.
  4. Ta upp köttet och linda in det i aluminiumfolie. Låt det vila ca 10-15 minuter.
  5. Sila skyn och mät upp den. Späd eventuellt med vatten och buljongtärning. Låt det koka upp.
  6. Rör ut mjölet med kallt vatten. Vispa ner det i skyn. Tillsätt grädde och låt såsen koka under omrörning ca 3-5 minuter. Tillsätt apelsinsaft och smaka av.
  7. Skär bort benet från köttet och skiva det. Garnera med apelsin. Bjud lättkokta grönsaker, potatis och sås till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • linding 15 november 2008

    Det var det godaste jag ätit på länge :)!!! Kanongott!!

  • ca70 22 januari 2009

    Oj, va gott! En fullpoängare, vilken sås, mmmmm... Värsta söndagsmiddan ju. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.