Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön sparris med pesto och pasta

(2 kommentarer)  
Grön sparris med pesto och pasta Grön sparris med pesto och pasta
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Idén till den här rätten fick jag från en färdigköpt pasta sås och receptet skapade jag med utgång från innehållsförteckningen :) Men det blir nyttigare om man lagar det själv. Enkelt, snabbt och gott om man gillar sparris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Jag använder en grön pesto från Bertolli som innehåller basilika, italienska ostar, gröna bönor och olivolja när jag lagar den här rätten. Tillagningstiden är basera på att du använder färsk pasta som inte behöver koka längre än ett par tre minuter.
  2. Skär sparrisen i mindre bitar, ca 2 cm långa och sjud i saltat vatten i ca 5-6 minuter. Koka dom inte för länge eftersom de blir lätt överkokta. Låt dom rinna av väl i ett durkslag när dom är färdig kokta.
  3. Koka pastan och häll av vattnet.
  4. Mixa sparrisen med pesto och finhackad persilja, och blanda sedan ner alltsammans tillsammans med pastan.
  5. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • soccermum 20 juli 2011

    Snabbt, gott och enkelt! Jag använde egen pesto och kokade bara sparrisen i typ 1-2 min.. Tack för ett smidigt vardagsrecept =)

  • Theeaa 15 juli 2012

    Mycket gott, gick väldigt snabbt och enkelt! Extra gott blev det med egengjord pesto! Detta är något jag ska göra snart igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.