Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön ärtsoppa (Båtmat)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gröna ärter på burk blir en god soppa kryddad med limeblad och kokos. För att få soppan slät bör den köras med stavmixer, vilket vi gjort här när vi för tillfället låg vid brygga och drog in vanlig ström i båten. Den går att mosa med gaffel och vispas med ballongvisp. Det går faktiskt riktigt bra och smaken är givetvis densamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll upp burkarna med ärter i en kastrull och fyll på med en burk vatten. Koka upp tillsammans med buljongtärning, finhackad lök, finhackad pepparfrukt och limeblad. Låt koka ca 5 minuter.
  2. Fiska upp limebladen och mixa soppan så gott det går med det som finns till hands. Tillsätt kokosmjölk och hetta upp soppan. Lägg några avrunna salladsräkor i varje soppskål och häll på varm soppa. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.