Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksgratäng med grädde och parmesan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar bra till t ex helstekt oxflie eller skivad rostbiff men är god som vegetarisk rätt också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär aubergine, squash och tomater i 3-4 mm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna och häll i några droppar olja. Stek augergine och squash över stark värme så att skivorna blir aningen bruna, ca 1 min på varje sida. Varva aubergine, squash och tomatskivor på ett ugnssäkert fat. Skala löken och hacka den fint. Ta ur kärnorna ur chilin och skär den i 2 mm tjocka skivor. Strö lök och chili över grönsakerna och krydda med salt och timjan. Smält smöret på svag värme, tillsätt creme fraiche och parmesanost. Rör om tills allt är väl blandat men låt inte såsen koka. Skala vitlöken, pressa ner den i såsen. Fördela såsen över grönsakerna. Gratinera i 250 C ca 12 min eller tills gratängen fått fin färg.
  2. Bjud också till pressad potatis eller ris. Tips: byt ut creme fraichen till grädde om du vill.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Heisjo 1 mars 2009

    Åt detta till middag i helgen och det var jättegott. Mycket smaker vilket krävs i en sådan gratäng tycker jag. Vi hade den som tillbehör till ryggbiff och det krävdes inget annat. Rekommenderas varmt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.