Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakswok med kokos och jordnötssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En supersmarrig vegetarisk rätt som jag har filat på i några år. Den är t.o.m. vegansk om man är noga med att kolla ingredienserna. Den är inspirerad av gambiansk Domoda och mat från Sri Lanka. Kanske inte den nyttigaste vegetariska rätten, men grymt god, vacker och mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en wokpanna.
  2. Skär löken i klyftor, vitlöken i tunna skivor och hacka ingefäran. Fräs i oljan ca 2 min.
  3. Skär broccolin i bitar. Strunta i stammen om den verkar träig. Fräs i pannan ca 5 min.
  4. Hyvla morötterna tunt med en potatisskalare. Lite meckigt, men värt. Akta fingrarna. Skär zucchinin i halvcentimetertjocka halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i 2-3 cm stora stycken. Lägg alltihop i pannan tillsammans med soya och sambal oelek och fräs ca 8 min.
  5. Rör ut jordnötssmöret i vattnet i en skål. Häll ner i pannan och rör om.
  6. Lägg slutligen i kokosflingorna, rör om så det fördelas jämt och ta av från plattan. Servera direkt med jasminris.
  7. Skär limen i klyftor och pressa över, garnera med bitarna.
  8. Ljus öl är gott till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.