Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grövre kavring med morötter

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En mycket god kavring med lite egen karaktär och struktur. Blixtsnabbt hoprörd men längre ugnstid. 15 minuter jobb och 1 timme 30 minuter ugn, men ingen jästid. Bör svalna helt före användning.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj en stor 2 l – 3 l brödform med rumsvarmt smör. Alternativt 2 mindre. Finriv morot. Mjöla formen med grovt rågmjöl och ställ svalt medan ni gör degen, då fäster mjölet bättre. Blanda alla mjölsorter med bikarbonat och bakpulver. Blanda filmjölk, sirap och morot i en bunke. Blanda ner mjölblandningen i bunken och arbeta med degkrokar till en tjock seg smet. Häll smeten i brödformen och jämna till en plan yta. Placera på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 1 timme 30 minuter Stjälp ur formen och låt svalna helt, invirad i handduk. Som all kavring bör den skivas i tunna skivor. Brödet går perfekt att frysa i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.