Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grövre morotsbröd med flingsalt

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supergott! Riv gärna ner ett äpple om du vill!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm smöret och mjölken fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den varma mjölken och vispa så att jästen löser sig. Tillsätt de rivna morötterna, sirap, saltet och mjöl. Blanda samman till en smidig deg.
  2. Du kan behöva tillsätta lite extra mjöl (rågsikt), det viktiga är att degen inte blir kladdig.
  3. Låt stå och jäsa i 45 minuter under duk.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två eller tre delar. Forma till runda bröd och lägg dem på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
  5. Låt jäsa 30 minuter under duk.
  6. Vispa ihop ägget med sirap (och ev mjölk), pensla bröden och strö sedan havregryn och flingsalt över. Grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Anderstam 27 juli 2012

    Kanongott bröd. En ny favorit i familjen. Givetvis en 5 poängare.

  • pihal 1 november 2012

    5 i betyg. Goda och kommer att bakas igen.

  • dag6 27 mars 2013

    Mycket goda limpor. Stora och fina blev dem Jättegoda varma med smör. Mums mums Kan rekomdera Detta resept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.