Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guacamole med bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här krämiga dipsåsen med avokado och bönor har mexikanska smaker och passar perfekt till nachos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera avokadofrukterna och ta ut kärnan. Skeda ur fruktköttet ur skalet och lägg det i en skål. Häll över limesaft.
  2. Skär ett kryss i skalet på tomaten och lägg i kokande vatten cirka 20 minuter tills skalet spricker. Låt tomaten rinna av, svalna lätt och skala den sedan. Halvera och kärna ur tomaten, hacka fruktköttet och tillsätt det till avokadon.
  3. Tillsätt flingsalt och tabasco till avokadon och mosa ihop blandningen med en gaffel.
  4. Blanda ner bönorna och mosa under tiden. Tillsätt koriandern och blanda väl. Lägg upp dipsåsen i skålar och servera tillsammans med nachos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.