Krämig guacamole kryddad med lime och chili serveras med krispiga pitachips, ett perfekt snacks.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Dela avokadorna på längden och ta bort kärnan genom att sätta knivbladet i kärnan och vrida ut den.
- Gröp ur fruktköttet ur skalen med hjälp av en sked och lägg det i en skål. Tillsätt färskpressad limesaft och mosa grovt med en gaffel.
- Finhacka löken. Kärna ur tomaten och finhacka den. Kärna ur chilifrukten och finhacka den, använd gärna plasthandskar.
- Blanda lök-, tomat-, chili- och korianderhack med avokadon. Täck över med plastfolie och förvara i kylen fram tills servering.
- Halvera försiktigt pitabröden längs med kanten med en kniv. Häll olivolja i en liten skål, pressa ner vitlöken och tillsätt persiljehacket.
- Pensla olivoljeblandningen på brödens snittyta.
- Lägg bröden med den penslade sidan upp på en bakplåt och rosta bröden i ugnen cirka 5 minuter tills de är gyllene.
- Skär dem i bitar och servera som chips till guacamolen.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar