Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guacamole med pitachips

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Krämig guacamole kryddad med lime och chili serveras med krispiga pitachips, ett perfekt snacks.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela avokadorna på längden och ta bort kärnan genom att sätta knivbladet i kärnan och vrida ut den.
  3. Gröp ur fruktköttet ur skalen med hjälp av en sked och lägg det i en skål. Tillsätt färskpressad limesaft och mosa grovt med en gaffel.
  4. Finhacka löken. Kärna ur tomaten och finhacka den. Kärna ur chilifrukten och finhacka den, använd gärna plasthandskar.
  5. Blanda lök-, tomat-, chili- och korianderhack med avokadon. Täck över med plastfolie och förvara i kylen fram tills servering.
  6. Halvera försiktigt pitabröden längs med kanten med en kniv. Häll olivolja i en liten skål, pressa ner vitlöken och tillsätt persiljehacket.
  7. Pensla olivoljeblandningen på brödens snittyta.
  8. Lägg bröden med den penslade sidan upp på en bakplåt och rosta bröden i ugnen cirka 5 minuter tills de är gyllene.
  9. Skär dem i bitar och servera som chips till guacamolen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.