Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guacamole på mexikanska

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Tänkte dela med mig av min mexikanska familjs recept på guacamole så som jag alltid har ätit den där, de flesta gör på detta vis. Receptet kan dubblas. Gott att dippa i eller som i Mexico till stekt kött eller fisk

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att skålla tomaten i hett vatten ett par minuter, dra av skinnet på den och hacka, hacka löken och vitlöken, kärna ut chilin och hacka den väldigt smått, avokadon delas och kärnas ut och mosas om man vill ha lite grövre guacamole, eller så mixar man allt utom koriander, om man vill ha en finare guacamole, pressa lime över det hela, blanda,så att den inte missfärgas.Strö koriander över och lägg fintskurma lökskivor på som dekoration. Färdigt! Buen apetito!

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Tackar, mkt gott!

  • kandler 7 november 2008

    Tackar. Den godaste guacamolen jag har lagat.

  • EowynUndomiel 8 februari 2009

    mm, verkar super! det är så gott att bara dippa grönsaker och lättsaltade tacochips i guacamole!

  • stompan 30 augusti 2009

    Blev lite för mycket vitlökssmak så jag måste testa att göra den igen med lite mindre vitlök =) Avvaktar med att lämna betyg...

  • kladdfia 16 september 2009

    Mycket smarrigt! Åt den till chiligryta.

  • jimboz 28 november 2009

    Äntligen en röra som jag kan uppskatta då jag tycker att endast Avocado smakar geggigt. Om det är så här dom riktiga mexarna äter den så åker jag gärna dit lär mig mera om deras mat :) Tack !

  • havelin 6 mars 2010

    Supergott! Hade ingen koriander... men den blev toppengod ändå!

  • micksinggood 25 oktober 2010

    Den här var kanongod. (Tog 2 små "svenska" avocados från ett nät. Och 2 små vitlöksklyftor.)

  • Umathum 6 januari 2011

    Vilken otrolig Guacamole. Helt gudomlig. Har letat länge för att hitta ett genuint recept. Vi käkade tills vi storknade.

  • Madden 20 augusti 2011

    Måste bara testas nästa gång vi har tacos. /Madde

  • Cassiopeya 30 december 2012

    Gjorde en variant på denna i går! Använde sambal oelek i stället för chili. Oj vad gott det var! Gör en ny omgång till kvällens tacomys:) Tack för ett bra recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.