Gubbröra, sommarklassiker även för gummor

Vet inte riktigt varför det heter gubbröra men det framställs ofta som herrarnas klassiska favoritmat. Gubbröran passar till knäckebröd, rostat bröd och bakad potatis. Sköljs med fördel ner med iskall snaps och öl.

Gubbröra, sommarklassiker även för gummor
Källa: Egen bild
Uppladdad av: LottaKruse
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3 ägg
8-10 ansjovisfiléer
Ca 5 cm purjolök
Gräslök och dill
6 msk gräddfil

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
20043
Sparat:
315

Gör så här

Koka äggen hårda och kyl av.
Hacka äggen.
Hacka ansjovisfiléer i små bitar.
Hacka purjolöken.
Hacka gräslök och dill.
Blanda allt med gräddfilen och ställ kallt till servering.
Garnera gärna med gräslök och dill.

LIKNANDE RECEPT

Gubbröra recept
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.