Cheesecake fylld med ägg, ansjovis och lök.
Instruktioner
- Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll över blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen.
Låt stelna minst 1 timme i kylen.
- Finhacka ansjovisen och spara spadet. Skala och finhacka löken. Blanda ansjovis, lök, gräslök, gräddfil, kesella och ansjovisspad. Smaka av med salt och peppar.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
Värm försiktigt ca ½ dl av smeten i en liten kastrull.
Ta från värmen och låt gelatinbladen smälta i smeten, ett i taget. Rör ner gelatinsmeten i ansjovisröran och blanda noga. Vänd sist ner hackade ägg.
- Häll fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med rom, hackad gräslök och citronklyftor.
Publicerat den
8 juli 2013
Liknande recept
Skriv kommentar