Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gubbröretårta med forellrom

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Cheesecake fylld med ägg, ansjovis och lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smält smör. Häll över blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen. Låt stelna minst 1 timme i kylen.
  2. Finhacka ansjovisen och spara spadet. Skala och finhacka löken. Blanda ansjovis, lök, gräslök, gräddfil, kesella och ansjovisspad. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm försiktigt ca ½ dl av smeten i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinbladen smälta i smeten, ett i taget. Rör ner gelatinsmeten i ansjovisröran och blanda noga. Vänd sist ner hackade ägg.
  4. Häll fyllningen över bottnen. Låt tårtan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med rom, hackad gräslök och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.