Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Absolut godaste köttfärspajen jag någonsin ätit. En bekants recept som jag delar med mig av här... Rekommenderar den tillsammans med mitt recept på "Jättegod sås till pajen"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i matberedaren snabbt, låt den helst vila en stund i kylen. Tryck ut den i en långpanna. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i 200 gr i mitten av ugnen, 10-15 minuter.
  2. Hacka svampen och löken smått. Stek först svampen, sen köttfärs, lök och pressad vitlök i smör. Krydda och häll i sweet chilisåsen och soyan.
  3. Vispa ihop äggstanningen. Riv osten. Strö den rivna osten över det förgräddade pajskalet. Häll först köttfärsröran över och sen äggstanningen.
  4. Grädda pajen strax nedanför mitten i ugnen i 200 grader tills stanningen stelnat och pajen fått lite färg.

Liknande recept

Kommentarer (47)

  • Ingela_w 20 mars 2009

    Den här blev populär, supergott med sweet chilisås till.

  • jesserlis 13 april 2009

    Den bästa köttförspajen vi ätit i vår familj. 8-åringen ville bara ha mer. IDag blir det den här pajen igen och med din goda sås. Tack.

  • bakmimmi 2 juni 2009

    Jättegod! Barnen som annars är kräsna åt som bara den. Lite bökigt med pajdegen, den gled ner i formen så det vart inte mycket kant men det blev gott i alla fall.

  • Emmenthaler 10 juli 2009

    Jättegod. Ska göra den flera gånger.

  • MeetMyOwn 23 juli 2009

    ja ska ha denna paj till 15 pers de har inte prövat men kommenterar ändå:-)

  • gerdann 24 oktober 2009

    Den var jättegod, och såsen du rekommenderade var super.

  • edelbro 6 november 2009

    Har provat denna paj två gånger nu, fast andra gången så struntade jag i sweet chili såsen och alla i familjen tyckte att den blev bättre då, lite för söt för våran smak med sweet chili såsen i.

  • mumsan 22 november 2009

    Mumsigt!

  • SDMaya 26 januari 2010

    Superbt gott! Kommer göras igen...5 stjärnor :)

  • Mamma0607 10 februari 2010

    Kanon gott, kommer göras fler gånger o din sås va riktigt god den oxå!!

  • wiklund73 5 april 2010

    Testade detta recept idag och det fick godkännt av maken. Vi gör den nog fler gånger.

  • Claes5 8 augusti 2010

    Jättegod

  • rocktroll 3 oktober 2010

    Hur god som helst.. Har gort den många gånger nu..

  • josefini 4 oktober 2010

    Tack för ett enkelt, välsmakande recept! Min man som vanligtvis inte är en förespråkare av paj, tog 2gg... 2 STORA ggr :)

  • lolle4 22 oktober 2010

    Hej! Kanon god köttfärspaj det här. Fick MVG, av sambon och barnen, när jag lagade den.

  • sessa79 12 november 2010

    jättegod

  • piavalje 1 mars 2011

    Mkt god, har gjort den en gång innan och blev sugen igen:) Tillsammans med din goda sås till blir det perfekt!

  • lisaeva 5 mars 2011

    En mycket mycket god köttfärspaj, hela familjen älskade den.

  • elkelein 10 mars 2011

    Perfekt för LCHF om man ändrar lite i botten eller skippar den helt och hållet.

  • ma11 10 mars 2011

    ska testa detta receptet

  • WandaMG 10 mars 2011

    Gudomlig köttfärspaj blir mycket godare om man använder färska champinjoner lätt stekta i smör.

  • staina1 14 mars 2011

    var finns receptet till den jättegoda såsen till köttfärspajen? undrar christina

  • vinter4 15 mars 2011

    Hej! Denna paj verkar ju underbar, har inte testat ännu men ska så fort jag kan! Det jag undrar är om Du har en vanlig normalstor matpajform när Du lagar pajen? Mvh Mimmi

  • Rettodslin 18 mars 2011

    Öka på mängden för deg, eftersom det ska täcka en långpanna. Jag kryddade upp med lite kalvbuljong, paprikapulver och mald vitpeppar. Men tack för ett bra tips!

  • Pappisen 20 mars 2011

    Jag har gjort pajen idag och tycker inte att den är någon höjdare. Ökade till 1½ krm cayenne, men den blev ändå ganska tam i smaken. Nästa gång provar jag ett annat recept

  • lethigre 23 mars 2011

    Verkligen supergod paj!, kommer bli en favorit. lite tam i smaken kanske men det beror väl på hur mycket man kryddar. Man kan ha i en påse tacokryddor i köttfärsen så blir den ännu godare!

  • Saxena 6 maj 2011

    Man behöver faktiskt inget pajskal. Onödiga kolhydrater. Gott med en sallad till.

  • cissilisa 14 juli 2011

    Fantastiskt paj - som kräver den där såsen till för att bli 5-stjärnig =) ("jättegod sås till pajen". Jag gjorde en hel långpanna och hade lunchmat för ett tag framöver.

  • ulny 7 augusti 2011

    Tyvärr var det ingen i familjen som tyckte om denna och inte heller jag. Jag har läst igenom receptet i efterhand och följt det till punkt och pricka.

  • Farlini 9 augusti 2011

    Supergod paj som jag gjort nu många gånger! Räcker till många eller perfekt att frysa ner i matlådor till jobbet!

  • missQ 31 oktober 2011

    Mycket god. Har redan gjort pajen två gånger på ganska kort tid.

  • ingdot 26 december 2011

    Gudomligt god !! Gjort den flera gånger och får alltid beröm för den :)

  • Annalej 19 januari 2012

    Kanongod! Lätt att tillaga och kanon att bjuda gästerna på!

  • evaanngret 31 maj 2012

    Godaste pajen jag gjort, enligt min man. Jag använde färska champinjoner i stället för burk och riven Västerbottenost. Kanon!

  • monicadanell 26 augusti 2012

    Godaste paj jag har ätit och lättlagad kommer absolute att göra om den 5 poäng monica

  • _chokladbiten_ 2 september 2012

    Jättegod paj, men kanterna på pajskalet åkte ner. Fast 5 plus ändå. :)

  • Ellysdotter 12 september 2012

    Gudomlig paj som jag gjort flera gånger i sommar med den lika gudomliga såsen till. En klar 5:a eller 10:a om det gick.

  • Lekledaren 5 oktober 2012

    Inte så avancerad, lätt och god! Super god tillsammans med såsen!

  • Marita 5 november 2012

    En helt ljuvlig god paj, men såsen blev ju mitt i prick! Blev bjuden på denna utav min dotter, kommer att göra den själv många ggr. Tack för ett super duper recept.

  • werixxon 29 november 2012

    Välldigt god köttfärspaj!

  • Solskensbullen 30 januari 2013

    Gjorde denna paj förra veckan. Lagade i två pajformar istället för i en långpanna, en med trattkantareller istället för champinjoner och en helt utan svamp. Själv föredrog jag den svampfria varianten men det kan ju förstås bero på att jag inte är någon större svampfantast. Sweet Chili var en ny köttfärs-smaksättning för min del och det smakade lite mysko tyckte jag, lite för sött - men smaken kan ju variera mellan olika märken. Sötman gick att dämpa med lite tomatpuré. Tyckte inte att pajen fick så mycket smak av osten i botten, därför ska jag toppa med den nästa gång. En mycket god paj dock, som gick alldeles utmärkt att frysa. Såsen passade mycket bra till och hade verkligen en intressant smak, sött men gott.

  • carron66 17 februari 2013

    Delade pajdegen på två formar, ökade köttfärsen och äggstanningen något och fick ju krydda lite extra. En perfekt paj till ett 15-årskalas. Min mor som blir 90 i år tog om åtminstone en gång. Supergod och en fantastiskt sås som tillbehör! Tack för receptet!

  • Norris2 9 april 2013

    vilken sås är det ? hittar inget recept..

  • Bustrucker 10 maj 2013

    Funderade just över samma sak, men jag klickade på "uppladdad av mumsan" strax under bilden här ovan och bläddrade igenom recepten i "såser och röror" (tror jag att det stod). Där hittade jag samma bild som på det här receptet, så därför tror jag att det kan va rätt... Testar att kopiera in det här: Ingredienser 2 dl crème fraiche 2 msk senap 1 msk honung 1-2 pressade vitlöksklyftor Oregano Svartpeppar Salt Allt rörs ihop och kan med fördel göras dan före...

  • ceciliaw 25 december 2013

    Smaskens! Sweet chillin var pricken över i:t!

  • Rose-MarieBerglund 26 juli 2015

    En gång, aldrig mer...

  • Lottis1 3 februari 2016

    Tack för ett bra recept. Den här pajen med den rekommenderade såsen är jättegod. Jag har gjort den många gånger och många gånger till kommer det bli.Går ha både till vardags och fest.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.