Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillbehör som rivet citronskal, tomater, färsk dill, vitlök, vitt vin, rödlök och annat gott blev sällskap med den fina laxen.

Ingredienser

Instruktioner

Riv av ett ark folie och lägg biten med lax mitt i. Riv citronskal och pressa sedan citronerna och lägg saften i en skål klipp dillen skiva tomater och lök Toppa nu fisken med dill,tomater, lök och lite rivet citronskal. Ta sedan och ha i vinet med citronsaften, pressa ner vitlöken och rör om med lite flytande smör Droppa nu på marinaden på varje fiskpaket. Slå in paketet och ha in i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Servera med pressad potatis och sås gjord av resterna på marinaden. Slå i resten av citronmarinaden i en panna och ha i en fiskbuljongtärning och 1 dl vitt vin ( jag kör matlagningsvin) och 2 dl grädde. Koka upp så den sjuder sig lagom tjock. Smaka av om det behövs mer salt ( det brukar räcka med det som är från buljongen) SÅ gott och nästa vecka gör jag fisksoppa med den basen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Birdienamnnam 22 juni 2014

    Fisken blev god men tyvärr alldeles för mycket citron, jag använde 1 citron och 3 dl grädde, det hade varit bättre inte ha någon citron alls, väldigt syrigt. Hade räckt med bara det vita vinet i såsen då hade den varit perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.