Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns älggryta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Väldigt god älggryta med annorlunda smak

Ingredienser

Instruktioner

Bryn köttbitarna i lite matfett. Salta och peppra. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i matfettet. Lägg det i grytan. Tillsätt enbär, smulad buljongtärning, vatten och vin. Låt allt puttra underlock i 1 timme. Fräs champinjonerna i matfett. Lägg champinjoner, strimlad bacon och messmör i grytan. Skaka samman mjölet och grädden, rör ner det i grytan och låt det små puttra i 30 minuter. Smaka av. Tillsätt lingonen strax innan grytan ska serveras. Serveras med kokt pressad potatis eller ris och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.