Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns gröna örtyoghurtsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god yoghurtsås som passar på buffébordet till marinerad kycklingfilé eller marinerad fläskfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg basilika, persilja och vitlöksklyfta i en mixer eller matberedare.
  2. Tillsätt olja, salt och svartpeppar.
  3. Mixa/kör det hela till en grön sås.
  4. Blanda den gröna örtoljan med yoghurten.
  5. Men spara gärna lite av örtoljan - att ringla över den ljusgröna, färdiga såsen i en skål.
  6. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • JennyV 17 januari 2009

    En underbar kall sås!! Gjorde den med persilja men tillsatte även frysta provencaliska örter istället för basilika och det funkade bra!! Hade den till baconlindad,örtfylld fläskfilé och rotfruktsgratäng - kanongott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.