Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns Gröna Paj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lämnar ingen oberörd

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman ingredienserna till pajdegen till bottnen. Ansa och skölj broccolin. Koka broccolin knappt mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl. Skär den i bitar. Ansa spenaten och förväll den några minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av riktigt väl.
  2. Skölj purjolöken och skiva den. Fräs purjolöken lätt i matfett. Tillsätt spenaten och pressad vitlök. Kavla ut pajdegen. Klä botten och kanter på en liten långpanna, ca 20x30 cm. Lägg en aluminiumfolieremsa utefter kanten. Grädda pajskalet ca 10 min. i 200 grader.
  3. Ta bort folieremsan. Lägg ett lager ost i botten påpajen därefter broccoli, den frästa blandningen och hackad persilja. Vispa samman äggen med mjölken. Tillsätt eventuellt lite salt och peppar. Bred resten av osten över grönsakerna. Häll på äggstanningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
  4. VARIATION Byt ut den färska broccolin och spenaten mot motsvarande mängd djupfryst.
  5. Jag serverade pizzasallad till KANON

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vegannika 20 juni 2010

    Den här pajen var verkligen jättegod. Den är nu sparad o ska def. göras fler gånger. Full pott :o)

  • Senga 25 mars 2011

    Jag blev djupt berörd av pajen. Mycket god1!!!!11

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.