- Serverar: 24 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En god "dubbel"-kaka som är lätt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Ta fram smöret som skall vara till fyllningen och låt det bli rumstempererat.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Ett tips är att ta varannan msk grädde, varannan msk sirap för att det inte skall fastna så mycket i skeden.
- Smeten skall se lite torr ut, kännas lite torr,
sen ska den tryckas ut på en bakplåt med bakplåtspapper och då ska det kännas som om den fortfarande är lite osammanhängande men att det går att "trycka ihop" delar med varandra.
- Ställ in i ugnen och låt stå ca 10 min.
- Medans kakan svalnar (måste vara kall när fyllningen ska på) gör du i ordning fyllningen.
- Dela sedan kakan i två delar och smeta på fyllningen på den ena (som bilden) och lägg sedan ihop bitarna.
- Skär i lagom stora bitar, jag brukar få 24 bitar men det är upp till var och en hur stora bitar man vill ha.
- Njut av denna goda kaka!
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har nu bakat dessa goda kakor, men gjorde så att jag delade kakan i rutor medans den var varm, verkade lättare att göra det då.Tog på smörkrämen när bitarna kallnat och la ihop dem två o två. Var väldigt goda och lättbakade, kommer att bakas fler gånger. TACK för ett bra recept/Emaxen
Hej! Jag ska göra den här kakan till min sons två-års kalas tänkte jag. Vet någon om den går att frysa? Tack!
Kakan går utmärkt att frysa! =)
Enkla och därför oväntat goda kakor, knäckiga och nästan lite godislika. Jag tog dock 4 msk cacao i havreblandningen och 4 msk cacao i fyllningen för att få en fylligare chokladsmak, och jag blev väldigt nöjd! Tack för receptet.
Jätteenkla och jättegoda.
Jättesmarriga och enkla att göra. Går kanonbra att frysa!
Riktigt najs:) saknade lite chokladsmak i fyllningen trots dubbel mängd kakao så nästa gång blir det smält choklad i också! Kanonkakor som uppskattas av alla!
Jättegoda kakor som gick åt fort här hemma!
Har gjort den här flera gånger nu! Går så snabbt och enkelt att göra den! Och så har det blivit en av sambons och yngsta sonens favoriter! :)