Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gudruns kakor

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god "dubbel"-kaka som är lätt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Ta fram smöret som skall vara till fyllningen och låt det bli rumstempererat.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke. Ett tips är att ta varannan msk grädde, varannan msk sirap för att det inte skall fastna så mycket i skeden.
  4. Smeten skall se lite torr ut, kännas lite torr, sen ska den tryckas ut på en bakplåt med bakplåtspapper och då ska det kännas som om den fortfarande är lite osammanhängande men att det går att "trycka ihop" delar med varandra.
  5. Ställ in i ugnen och låt stå ca 10 min.
  6. Medans kakan svalnar (måste vara kall när fyllningen ska på) gör du i ordning fyllningen.
  7. Dela sedan kakan i två delar och smeta på fyllningen på den ena (som bilden) och lägg sedan ihop bitarna.
  8. Skär i lagom stora bitar, jag brukar få 24 bitar men det är upp till var och en hur stora bitar man vill ha.
  9. Njut av denna goda kaka!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • emaxen 8 maj 2009

    Har nu bakat dessa goda kakor, men gjorde så att jag delade kakan i rutor medans den var varm, verkade lättare att göra det då.Tog på smörkrämen när bitarna kallnat och la ihop dem två o två. Var väldigt goda och lättbakade, kommer att bakas fler gånger. TACK för ett bra recept/Emaxen

  • holkari 25 maj 2009

    Hej! Jag ska göra den här kakan till min sons två-års kalas tänkte jag. Vet någon om den går att frysa? Tack!

  • YureawenSwe 25 maj 2009

    Kakan går utmärkt att frysa! =)

  • AnitaBJ 23 mars 2010

    Enkla och därför oväntat goda kakor, knäckiga och nästan lite godislika. Jag tog dock 4 msk cacao i havreblandningen och 4 msk cacao i fyllningen för att få en fylligare chokladsmak, och jag blev väldigt nöjd! Tack för receptet.

  • Bumbis 29 november 2010

    Jätteenkla och jättegoda.

  • gunillawestrin 20 juni 2011

    Jättesmarriga och enkla att göra. Går kanonbra att frysa!

  • Jonsson069 29 augusti 2012

    Riktigt najs:) saknade lite chokladsmak i fyllningen trots dubbel mängd kakao så nästa gång blir det smält choklad i också! Kanonkakor som uppskattas av alla!

  • Kakan1986 17 september 2012

    Jättegoda kakor som gick åt fort här hemma!

  • dammtuzz 9 april 2013

    Har gjort den här flera gånger nu! Går så snabbt och enkelt att göra den! Och så har det blivit en av sambons och yngsta sonens favoriter! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.