Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gugelhopf

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En stor och maffig kaka som serveras på caféerna i Wien. Den är inte så söt och passar perfekt att servera till te.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i sprit, gärna några timmar eller längre innan du ska baka. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den med hälften av mjölken. Tillsätt 2 ½ dl av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Strö över lite mjöl och låt jäsa medan du gör deg 2.
  2. Blanda resten av mjölet, salt, socker, ägg och resten av den ljumma mjölken och arbeta degen väl. Arbeta ned smöret klickvis. När smöret är helt blandat med degen är det dags att blanda de båda degarna väl. Strö över mjöl och låt jäsa 1 timma under bakduk.
  3. Smörj en stor form, ca 2½ liter och lägg sötmandeln i botten. Ta upp den färdigjästa degen och arbeta in russinen och spriten. Lägg degen i formen och jämna till den. Låt jäsa ca 35 minuter. Sätt undertiden ugnen på 175 grader.
  4. Grädda 45-50 minuter på nedersta falsen i ugnen. Stjälp upp och låt svalna under duk. Sikta över florsocker när kakan kallnat.

Kommentarer (1)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.