- Serverar: 10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Vet inte om det finns små påsar med pulver som man har i grädden så den inte säckar ihop i Sverige, om det finns så ha i en påse när du blandar marscarponen och grädden.
Instruktioner
- Om du använder hasselnötter med skal:
Lägg dem på ett bakplåtspapper och låt de stå i ugnen ca 12-15 minuter på 170° C.
När nötterna svalnat kan du gnida av skalet.
Hacka nötterna grovt.
- Lägg i smöret och häll i ölen i en kastrull, sila kakaon över.
Låt allt smälta på låg värme och rör om tills det blir en slät massa, låt svalna 5-10 minuter.
- Blanda äggen med crème fraîchen och vaniljaroman i en bunke, tillfoga mjölet, bakpulvret, sockret och Guinessblandingen. Rör om ordentligt.
Häll smeten i en smord form med avtagbar kant.
Sätt i ugnen (180° C) ca 75 minuter.
Låt svalna 15 minuter i formen och sen på ett galler.
- Vispa marscarpone, grädde och 1 msk socker samman, bred över kakan och strö över hasselnötterna.
Publicerat den
13 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar