Så fin, ett riktigt skådebröd.
Instruktioner
- Tårtbottnen:
Sätt ugnen på 175 grader . Smöra och bröa en rund form
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i 35 min.
- Blanda ihop fyllning 1. och ställ svalt till det är dags att lägga ihop tårtan.
- Vispa all grädden, även till garneringen, grovkrossa dajm och blanda med lite av grädden.
- Varva fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop dem.
- Lägg den hårt vispade grädden på toppen och bred ut till en jämn kupol, det ska även räcka till att täcka kanterna runt om.
- Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö ut lite på bänken. Kavla ut marsipanen till en rundel ca 2 mm tjock. Lägg den försiktigt på tårtan och släta till med torra händer.
- Garnera efter fantasin med kristyr, pyntgelé och rikligt med strössel.
Publicerat den
3 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
haha jag tänkte precis lägga in det receptet låt mig gissa du fick receptet från ett dr.oetker häfte
Tänkte testa receptet. Hur stora burkarna med delikatess vaniljyoghurt ska vara? Hittade bara 1-liters... Samma med marcipan. Hur mycket gram/förpakning? Tacksam för med info!