Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blommig marsipantårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Så fin, ett riktigt skådebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbottnen: Sätt ugnen på 175 grader . Smöra och bröa en rund form Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i 35 min.
  2. Blanda ihop fyllning 1. och ställ svalt till det är dags att lägga ihop tårtan.
  3. Vispa all grädden, även till garneringen, grovkrossa dajm och blanda med lite av grädden.
  4. Varva fyllningarna på tårtbottnarna och lägg ihop dem.
  5. Lägg den hårt vispade grädden på toppen och bred ut till en jämn kupol, det ska även räcka till att täcka kanterna runt om.
  6. Mjuka upp marsipanen lätt. Gnid in kaveln med potatismjöl och strö ut lite på bänken. Kavla ut marsipanen till en rundel ca 2 mm tjock. Lägg den försiktigt på tårtan och släta till med torra händer.
  7. Garnera efter fantasin med kristyr, pyntgelé och rikligt med strössel.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • alda96 7 juli 2008

    haha jag tänkte precis lägga in det receptet låt mig gissa du fick receptet från ett dr.oetker häfte

  • tatkho 15 maj 2009

    Tänkte testa receptet. Hur stora burkarna med delikatess vaniljyoghurt ska vara? Hittade bara 1-liters... Samma med marcipan. Hur mycket gram/förpakning? Tacksam för med info!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.