Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gul currypasta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Hemlagad currypasta som kan förvaras en längre tid i kylskåp(för att undvika missfärgning täck pastan med olja), går även bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta kummin och korianderfrö i en stekpanna utan fett. Låt kallna och stöt sedan kryddorna i en mortel, ställ dem åt sidan så länge.
  2. Rensa chilipepparfrukterna från kärnor och lägg dem i blöt i kallt vatten i 30 minuter. Strimla dem fint och stöt dem i mortel tillsammans med salt.
  3. Finhacka schalottenlök och vitlök. Finstrimla citrongräs. Tillsätt kanel, kryddnejlika, schalottenlök, vitlök, citrongräs, curry och senapspulver i nämnd ordning och stöt alltsammans väl i morteln. Tillsätt till sist kummin- och korianderfröblandningen.
  4. En liten mixer eller matberedare kan användas istället för mortel. Tillsätt i så fall lite olja för att underlätta proceduren.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.